Välj rätt sport-bh

tränings kläder_När man väljer sina träningskläder så är det viktigt att vi inte glömmer bort även det vi har under dem. En bra sport-bh är väldigt viktigt för dig som tjej och inte alla vet att det kan variera efter den sport man utövar. 

Bh med funktion

Man vill ha kläder som har bra funktion men även är snygga när man tränar och det gäller att inte glömma bort att även din sport-bh ska fylla sin funktion. Det spelar ingen roll om du har liten eller stor byst, du bör välja en bh som är anpassad efter den form av aktivitet du tänker ägna dig åt. Är det Yoga och styrketräning eller löpning och intervallträning du tänkt träna så skiljer det sig åt.

Välj rätt Sport-bh

Se för det första till att din sport-bh är bekväm och sitter tight men den får absolut inte skava och skära in någonstans, brösten ska vara separerade från varandra så vid större byst kan man gärna välja kupor. Den ska sitta på plats under träningen så pendla med armarna och hoppa upp och ner när du provar den i provrummet så du är säker på att den sitter som den ska.

Byt din bh regelbundet

Se till att det inte finns sömmar, axelband eller några hakar som kan skava när du tränar och ta hjälp av butikspersonalen för att prova så du får rätt storlek. Sist men inte minst, byt bh ofta. Tränar du regelbundet 2-3 ggr i veckan så är det dags att byta bh efter 6-12 månader, sedan försvinner en del av stödet då tyg och sömmar töjs ut.