Investera i din hälsa!

Att träna, trimma och komma i form är en investering!

Hälsa och träning är mer än en trend idag i Sverige, det känns som ett måste för många av oss. Man är nästan socialt utanför om man inte utövar åtminstone en form av fysisk aktivitet eller träningsmetod. Men det är kanske inte så konstigt att vi försöker sätta igång att röra på oss. Vi går helt klart mot en datorisering i samhället vilket gör att många av oss har arbeten där vi sitter stilla under långa perioder. När vi kommer hem så är vi oftast trötta efter en lång dag på jobbet och om vi inte slår på tv:n så loggar vi in på Facebook, mailen eller gör annat smått och gott vid datorn.Det är svårt att undkomma att vi har en tendens att bli stillasittande i våra liv. Slutsatsen är därför logisk: vi måste röra på oss för att få bättre cirkulation och starkare muskler – annars förfaller vi!Media skrämmer dessutom oss med att vi måste ge oss iväg till gymmet eller hitta en idrott som omväxling. Ta en liten funderare: är det inte klokt att vi blir uppmanade att försöka träna, trimma och komma i form? Det kommer kosta dig både fysisk och mentalt att inte aktivera kroppen alls. Vänd på det hela i stället och se träning och trim som en investering i ditt framtida kroppsliga och själsliga välmående!

Gym gruppträning

Fokus på nya annorlunda träningsmetoder

Vi har tittat en hel på vilka metoder som erbjuds när det gäller hälsa, motion och träning idag. Vi skulle också vilja inkludera ergonomiska tekniker som har en stor betydelse under ditt arbete och vardag. Vi vill i stället för att rekommendera ren styrketräning och löpning som metoder titta närmare på nya, intressanta och annorlunda träningsprogram.Nedan följer ett axplock av några av metoderna som vi kommer titta närmare på:

  • Zumba – en motionsform till samba- och salsainspirerad discomusik
  • Disco-yoga – en hybrid av yoga meditation och disco dance
  • Afrikansk step – afrikansk dans på stepbräda
  • Crossfit – ett ”allround program” för styrka med hög variation under hög intensitet
  • Firemans training – ett träningsprogram som liknar brandmannens yrkesutövande
  • Välmående och sömn

Vi kommer också att göra en djupdykning i begreppet välmående. Hur uppnås välmående och hur påverkar vårt fysiska tillstånd det mentala (och vice versa).Sömnsvårigheter är ett fenomen som många svenskar lider av. Forskningen kring sömn går framåt och det finns många intressanta rön som bör diskuteras. Vi hoppas att kunna hålla er uppdaterade.Vi är övertygade om att hälsa, träning och trim är en bra investering och ett bra tidsfördriv och vi hoppas att ni delar den synen. I så fall är det bara att sätta igång med träningen! Kika gärna in hos oss och läs mer om träning och välmående under vilopauserna!