Att väntas efter snabb viktnedgång

Att gå ned i vikt är ju något många strävar efter, men det finns anledningar till varför det kanske inte är den bästa idén att försöka gå ned så mycket som möjligt på snabbast möjliga tid.När det kommer till viktnedgång finns det alltid olika vägar att gå somliga gör valet att gå på diet, andra kanske väljer att träna mer intensivt och en del tar till och med och väljer kirurgiska alternativ. Den sistnämnda hamnar så klart i sin egen kategori och det man kan vänta sig från detta är något som ens läkare måste informera en om. Men tar vi och tittar lite närmare på de två andra alternativen kan vi belysa några av problemen inblandade i snabb viktnedgång.

Allt är inte nödvändigtvis fett

Ju snabbare man förlorar vikt desto troligare blir det att man förlorar mer än bara fett. En normal och hälsosam viktnedgång brukar sägas vara omkring ett halvt till ett kilo i veckan. Det är inte lätt för kroppen att bränna stora mängder fett på kort tid, vilket betyder att vikten man tappar utöver detta kan mycket väl vara vatten eller till och med muskler.

Resultatet kan vara svårt att behålla

Om ens viktnedgång är som ett resultat av livsstilsförändringar som inte kan upprätthållas på sikt kan det vara väldigt svårt att stanna kvar på den vikt man nått när man väl går tillbaka till något mer normalt. Man kommer att behöva vara konstant noga med hur mycket man egentligen äter då kroppen inte är bra på att snabbt anpassa sig till stora förändringar.

Ökad risk för diabetes

Kanske en av de allvarligaste effekterna av snabb viktnedgång är en ökad risk att utveckla diabetes i det långa loppet. Kroppen är helt främmande för saker som intensiva dieter och reagerar många gånger på det som om kroppen utsätts för något väldigt farligt. Kroppen försöker helt enkelt hålla sig själv intakt samtidigt som den försöker undvika de värsta effekterna, vilket kan leda till problem i framtiden, och diabetes verkar vara en av dem.