Trimma Formen

Att träna med sjukdom

Att träna är något som är bra och behövs för att hålla en god hälsa. Tyvärr så sätter ibland just den hälsa man försöker förbättra stopp för det. Hur gör man då om man har ledvärk eller andra problem som gör vanlig träning svårt eller omöjligt?

Dam som deltar i vattengymnastik

För det första så bör man göra det klart att det finns situationer där man absolut inte borde träna. Små sjukdomar så som vanlig förkylning riskerar att bli något mycket värre om man trotsar den och ändå tränar. I värsta fall kan det sluta i hjärtmuskelinflammation, något som är både farligt och långvarigt. Med detta i åtanke bör du alltid rådfråga din läkare om du på något sätt känner dig osäker hur mycket eller hur du bör träna.

Om du däremot har problem med leder och vet att du behöver träna för att bli bättre så finns det några sätt du kan träna på och samtidigt minska påfrestningarna på lederna.

Simning

Det utan tvekan bästa sättet att träna utan att slita på lederna är simning och vattenjympa. Många simhallar har ofta speciella tider och aktiviteter just för de som behöver träna på mindre slitsamma sätt.

Cykling

När du cyklar använder du många muskelgrupper i benen och ger lite belastning på lederna. För att detta ska fungera optimalt krävs det dock att cykeln är korrekt inställd så att du får rätt sittställning. Annars kan du förlora många av de fördelar som cyklingen för med sig.

Om du vill ha mer förslag så kan du hitta det på denna länken.