Välj rätt outfit till din träning

Att ta sig igenom ett svettigt träningspass blir betydligt enklare och roligare om du har passande kläder. För ett avslappnande yogapass är det till exempel bra att ha åtsittande kläder i ett mjukt och följsamt material, så att du kan fokusera på rörelse och andning utan att riskera att trassla in dig i. För ett riktigt tungt styrkepass kan det tvärtom vara mer lämpligt att bära kläder som ger lite kompression.

Bekväm i både kropp och knopp

Rätt träningskläder ska inte bara vara välsittande, utan även få dig att känna dig bekväm. Ibland ser ett par träningstights bra ut i spegeln där hemma, men väl på gymmet visar det sig att de blir genomskinliga mitt i ett knäböj. Liknande problem kan uppstå med kläder som glider upp eller ner när du utför vissa rörelser. Undersök därför gärna så att materialets tjocklek och kvalitet lämpar sig åt rörelserna du ska utföra.

Så hittar du rätt träningskläder

Om något träningsplagg saknas i din garderob kan du enkelt hitta det du behöver online. Sist men inte minst: glöm inte att ta väl hand om dina träningskläder när du hittat dina favoritoutfits. Ett tips är att följa tvättråden och [inte använda sköljmedel, då detta kan förstöra klädernas fiber. Glöm inte heller att packa upp kläderna och hänga upp dem så fort du kommit hem från träningen. Tänk skillnaden mellan sommar och vinterträning och vikten att klä sig rätt.