Ta hand om kroppen efter din träning

När du har tränat är det viktigt att du återhämtar dig ordentligt. Dina muskler behöver vila och likaså ditt sinne och din hud. Det är vanligt att tänka att endast muskler behöver återhämta sig.

Men din hud behöver minst lika mycket återhämtning efter ett träningspass. Dels för att du duschar efter din träning och dels för att du svettas och torkar ut din kropp. Därför är det viktigt att du återfuktar efter du duschat och tränat. Du kan med fördel handla online för att få produkter till din träningsdusch hem till dörren.

Grundläggande rutin

Efter din träning är det viktigt att du har en regelbunden rutin om hur du tar hand om din kropp. Du behöver stretcha efter träningen, äta ordentligt och återfukta din hud. Vidare behöver du även vila för att låta musklerna återhämta sig. Se till att tvätta ansiktet med både varmt och kallt vatten efter träningen. Med det varma vattnet öppnar du upp porerna och rengör och stänger sedan porerna med det kalla vattnet. Smörj in med en bra återfuktande kräm efter du gjort detta.

Återhämta hela din kropp

Sist men inte minst är det viktigt med vila för hela din kropp. När du sover återhämtar sig din kropp och din hud.