Populära trender i träningsvärlden just nu

woman training workout health_451591906Ligg på topp av träningstrenderna med vår snabba lista som berättar vad som är det hälsosamma modet idag. 

  1. Crossfit – snabbt och intensiva rörelser med explosivstyrka är fortfarande nytt och kul. Det har redan dykt upp många crossfittävlingar. Och i och med den växande populariteten har det också dykt upp en hel del kritik med tanken på den ökade skaderisken med tunga vikter och snabba ryck.
  2. Muskeltjejer över maratonbrudar – fler tjejer väljer att satsa på definition och rejäla muskler istället för de slimmade, supersmala figurerna från 90- och 00-talet. Tjejer väljer nu att rata tidigare skönhestideal och skapar sina egna där det är lika sexigt att ha muskler och vara stark oavsett kön. Detta har två sidor: ännu ett ideal som lätt går att överdriva eftersom maten och träningen blir så strikt och viktigt för att få definierade muskler och det positiva är så klart att det är hälsosammare att ha en stark kropp som man ger bra mat.
  3. Mealprep – tanken är att du förbereder alla måltider för hela veckan på söndagar. Du kan lättare kontrollera att du äter rätt och slipper äta lunch ute.
  4. Hälsomat – att äta mycket men av rätt saker syns på allt fler ställen. Portionerna har blivit större, det handlar inte längre om svältdieter. Folk försöker nu visa att du kan hålla vikten eller gå ned i vikt utan att gå hungrig eller äta tråkig mat.