Att hålla sig i fortsatt bra form

Många av oss har svårt att komma igång med träningen och lätt att hamna i svackor där träningen glöms bort totalt. Men det är även vanligt att man håller sig till sitt schema och når sina mål och sedan slänger löparskorna eller vad det nu kan vara på hyllan och de får ligga där tills man tappat formen totalt. 

Viktigt för hälsan att fortsätta träna

Nyckeln till bra hälsa är att man regelbundet håller sig aktiv och äter rätt, så är det bara. Man kan såklart unna sig något extra gott då och då, men man ska inte göra det till en vana. Har man tidigare varit i dålig form och sedan tränat sig till sina mål är det viktigt att fortsätta, annars är det lätt att allt hårt arbete går förlorat. Man behöver kanske inte träna lika ofta och intensivt längre, men kroppen behöver underhåll. Har man genomgått en väldigt snabbt viktnedgång med till exempel en operation så är det extra viktigt att fortsätta leva hälsosamt för att må bra.

Hitta tillfällen

Känner man att man kanske inte längre har lika mycket tid för träningen så finns det ändå knep som kan hjälpa en att hålla sig i form. Ett bra exempel är att gå till och från jobbet om man bor tillräckligt nära, eller varför inte ta cykeln? Använd lunchen till att ta en promenad, frisk luft kommer hjälpa dig att rensa tankarna och du får lite motion som en bonus.